zondag 13 december 2015

Creationisten vs Darwinisten


Creationisten geloven erin dat een hogere macht onze wereld heeft geschapen. Zij geloven dan ook niet in toeval. Neem bijvoorbeeld een horloge; de creationisten beweren dat een horloge te ingewikkeld in elkaar zit, om met toeval gemaakt te zijn. Vervolgens is het heelal nog ingewikkelder dan een horloge, dus moet het wel gecreĆ«erd zijn door een hogere macht. 
Darwinisten daarentegen geloven juist in een wetenschappelijke reden. Als buitenstaander in deze kwestie is het moeilijker te geloven in een wetenschappelijke reden, als hier nog niet genoeg bewijs voor is.  

Darwinisten geloven in de evolutietheorie als wetenschappelijke reden voor het ontstaan van leven op aarde. Zij beweren met hun theorie dat op het moment dat leven ontstond alle condities optimaal waren voor het ontstaan van leven. De Aarde stond niet alleen op zijn juiste plek, maar ook de zon had een goede afstand en er was voldoende water om als organisme te kunnen overleven. Hierdoor konden de eerste eencellige organismen zich steeds verder evalueren. Door al deze evoluties zouden dan ook de dieren en mensen die hedendaags leven zijn ontstaan. 
Deze theorie klinkt in mijn oren behoorlijk realistisch, ook al is hier niet genoeg bewijs voor. Bij de tot nu toe gevormde evolutie komt deze wetenschappelijke verklaring dan ook steeds dichter bij. Er zijn vele fossielen opgegraven in verschillende lagen van de Aarde. Hierdoor kan men steeds meer onderzoek doen en ontdekken hoe organismen steeds verder evalueren. Terwijl de Creationisten verwachten fossielen te vinden van vissen en amfibieĆ«n, verwachten de Darwinisten een evolutie te zien in de gevonden fossielen. Zo kan een vis bijvoorbeeld geleidelijk veranderen in een amfibie. 
De Darwinisten proberen een boom van levensvormen te ontdekken, waarbij onderaan de simpele dieren te vinden zijn en bovenaan de meeste ingewikkelde dieren. Hiertussen zou dan een evolutie te zien zijn. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten